Cindy Fornari

Ik ben Cindy Fornari (1965) en ben Analytisch Therapeut en coach. De psyche van de mens, onbewuste zielsprocessen en het mysterie van leven en dood hebben altijd al mijn bijzondere belangstelling. De vraag ‘wat maakt dat mensen doen wat ze doen?’ houdt mij bezig. Daarom ben ik communicatie gaan studeren, heb ik verschillende persoonlijke ontwikkeltrajecten gevolgd en heb ik mij verder verdiept in de oude mysterieverhalen en filosofieën.

In de zoektocht naar het antwoord op mijn vraag, heeft de Zwitserse psychiater en psycholoog Carl G. Jung en grondlegger van de analytische psychologie mij bijzonder geïnspireerd. Hij vond een manier om in contact te komen met ons onbewuste en om taal te geven aan het verhaal dat zich innerlijk in ons afspeelt zich uitdrukt in symbolen en zich laat zien in bijvoorbeeld onze dromen.

In het ontdekken hoe ik zelf in contact kon treden met mijn onbewuste processen en innerlijke krachtenveld maakte ik kennis met een Analytisch Therapeut en daardoor met het Jungiaans Instituut – Rump Academie voor Dieptepsychologie in Nijmegen. Daar heb ik de vierjarige opleiding gevolgd tot Analytisch Therapeut, waarin een heleboel persoonlijke ontdekkingen en interesses voor mij samenvielen.

Met de scriptie ‘Thanatos Omarmd’ heb ik de opleiding afgerond. Deze  scriptie gaat over de vraag of aandacht voor de eigen sterfelijkheid en doodsangst in het kader van Analytische Therapie bijdraagt aan het psychische evenwicht van de mens. De scriptie is hier te lezen.

Op dit moment combineer ik mijn Analytisch Therapie- en coachpraktijk met mijn werk als zelfstandig adviseur medezeggenschap.